navigatie
Close article

Opening van het VUB AI Experience Center

Posted on

Het nieuwe VUB AI Experience Center biedt ruimte om met AI & Robotica te experimenteren en technologische oplossingen te produceren. Het AI Experience Center laat deelnemers ook toe hun digitale competenties versterken. Het centrum richt zich op bedrijven, tech-ondernemers, onderzoekers, beleidsmakers en het grote publiek. Bij de opening op 21 november zijn er naast enkele inhoudelijke discussie momenten, tal van demonstraties te zien, waarbij AI en Robotica op een innovatieve wijze worden toegepast, enkele voorbeelden: een autonome rolstoel, spreektaal voor robots, smart energy grids, intelligente voetprotheses.

Het AI Experience Center is opgericht door vier VUB-onderzoeksgroepen: het Artificial Intelligence Lab, Brussels Human Robotic research center (BruBotics), Studies in Media, Innovation and Technology (SMIT) en Department of Electronics and Informatics (ETRO).

De doelstelling van het centrum is ambitieus: het AI Experience Center moet een digitaal innovatiecentrum voor kunstmatige intelligentie worden met internationale ambities en lokale impact. Het moet de unieke kansen die AI en Robotica bieden aan zowel het brede publiek als bedrijven, startups, non-profits en andere universiteiten en kenniscentra duidelijk maken én helpen realiseren.

Meer informatie: contacteer ons.

© 2024 - Vrije Universiteit Brussel - Dept. MECH - All rights reserved