navigatie
Close article

Bevraging: adoptie van robotica bij Belgische KMO's

Posted on

Ook in Vlaanderen wordt er hard gewerkt om het idee van de slimme fabriek en Industry 4.0 realiteit te laten worden. Robotica is daarbij een belangrijk onderdeel. Het is echter in Europa heel slecht in kaart gebracht in hoeverre robotisatie in de praktijk is doorgedrongen en hoe men staat ten opzichte van de verdere evolutie met de nieuwere generatie robots die samen met de werknemers aan de slag kan gaan, de zogenaamde collaboratieve robots.

Wij, onderzoekers van de onderzoeksgroep imec-SMIT, Vrije Universiteit Brussel (smit.vub.ac.be) en lid van de Brubotics (www.brubotics.eu) willen daar helpen verandering in te brengen via een kleinschalig onderzoek bij jullie, onze KMO’s in de productiesector.  Via een korte bevraging willen we peilen naar de stimuli en barrières voor KMO’s om in (collaboratieve) robotica te investeren. Dit onderzoek gebeurt in het kader van het imec ICON-project ClaXon

Bent u actief in een KMO? Dan willen we graag uw visie horen op onze vragen.  Kent u personen die actief zijn in een KMO? Stuur deze oproep dan zeker door.

Klik hier om deel te nemen aan de enquete

Alle antwoorden die u geeft in deze enquête worden geanonimiseerd en geaggregeerd.

De survey neemt niet langer dan 10 minuten van uw tijd in beslag

 

Uiteraard houden we u op de hoogte van de resultaten.

Alvast bedankt voor uw deelname en hulp!

 

(Bij vragen of bedenkingen omtrent de enquete kan u imec-SMIT, Vrije Universiteit Brussel bereiken op thomas.van.der.auwermeulen@vub.ac.be)

 

© 2024 - Vrije Universiteit Brussel - Dept. MECH - All rights reserved