navigatie
Close article

Pers uitnodiging: ontmoet #TeamBruBotics

Posted on

PERSUITNODIGING

Woensdag 5 oktober U-Residence campus Etterbeek VUB

Brussels Human Robotic Research Center presenteert Cybathlon-atleten

Het  Brussels Human Robotic Research Center BruBotics presenteert op woensdag 5 oktober om 10.30 haar deelnemers voor de Cybathlon 2016, een soort Paralympische Spelen met bionische hulpmiddelen. Wij nodigen u daarbij als pers van harte uit. Michel De Groote en Maher Latiri gaan namens Brubotics meedoen. Informatie over de deelnemers vindt u in de bijlagen.

Twee BruBotics teams zullen deelnemen aan de bionische protheserace, met 2 verschillende aan onze universiteit ontwikkelde protheses. Deze protheses zijn enerzijds geïnspireerd op de wonderbaarlijke werking van het menselijk lichaam, en maken anderzijds gebruik van de modernste roboticatechnieken. De Cybathlon prothese race zal gevoerd worden over een obstakelparcours.

Programma in U-Residence, vanaf 10u30
o    Welkom en intro Cybathlon – prof. Romain Meeusen (ondervoorzitter BruBotics)
o    Presentatie atleten – Michel De Groote en Maher Latiri
o   Toelichting over prothesen (5 min) – Patrick Van De Vaerd, prothesist bij VIGO
o    Uitleg technologie – dr. Pierre Cherelle & Joost Geeroms
o    BruBotics – prof. Romain Meeusen
o    Persvragen
o    Demonstratie & Meet Team BruBotics (open voor iedereen): vanaf 11u15

Artikel van wtnschp.be: http://www.wtnschp.be/technologie/robotica-en-prothesen-een-stap-vooruit/  kan ter inspiratie of als basis dienen.

Zonder onder partners was deelname aan de Cybathlon onmogelijk.

  • Innoviris.brussels: Innoviris is het Brussels Instituut voor wetenschappelijk onderzoek. Het instituut heeft als taak onderzoek, ontwikkeling en innovatie te ondersteunen en te stimuleren via de financiering van vernieuwende projecten van Brusselse ondernemingen en onderzoekscentra.
  • AG Insurance: Onder de merkbelofte “Supporters van jouw leven” staat AG Insurance zijn klanten bij in alle momenten van het leven, zowel de goede als minder goede. Als belangrijkste verzekeraar evolueert hij met de veranderende wereld en sleutelt constant mee aan de verdere ontwikkeling van onze samenleving. Een belofte die hij met de ondersteuning van #TeamBruBotics kracht bij zet.
  • V!GO: VIGO speelt in Europa een leidende rol op het gebied van technische orthopedie. Met hun leuze “To move on, verder gaan, niet blijven stilstaan.” steunt V!GO al jaren het onderzoek gevoerd aan de VUB dat mensen ondersteund in hun mobiliteit.

Meer informatie over de Cybathlon die op zaterdag 8 oktober in Zurich wordt gehouden vindt u op  www.brubotics.eu/cybathlon.

BruBotics

Robots. Een decennium geleden was het pure sciencefiction, nu is het in snel tempo een disruptieve werkelijkheid. Het is een van de grootste uitdagingen waar we in onze samenleving voor staan. Het biedt de maatschappij en de industrie fantastische mogelijkheden om het leven van mensen te verbeteren. Acht onderzoeksgroepen van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) hebben besloten op dit gebied hun krachten te bundelen en het  Brussels Human Robotic Research Center BruBotics op te richten. BruBotics voert top-notch interdisciplinair onderzoek uit naar menselijke robot-technologie en de mogelijkheid om dit in te zetten voor een betere kwaliteit van het leven en van onze samenleving. Voor meer informatie: www.brubotics.eu.

Meer info

Prof. Dirk Lefeber 0032 (0)497/91.42.09
Voor Franstalige pers: Dr. Pierre Cherelle 0032 (0)476/37.82.82

© 2024 - Vrije Universiteit Brussel - Dept. MECH - All rights reserved